Īlons Masks (Elon Musk) savā sociālajā vietnē X paziņojis par nozīmīgu zinātniskā pētījuma atklājumu virs tā pievienojot savu komentāru – “Dzimuma maiņas operācija dubulto pašnāvības risku vīriešiem”.

Pētījumā ar nosaukumu "Psihiatrisko ārkārtas situāciju rādītāji pirms un pēc dzimuma maiņas operācijas", kas publicēts žurnālā The Journal of Urology, secināts, ka pašnāvību rādītāji vīriešu vidū, kuriem veikta "vaginoplastika", pēc kropļojošās operācijas vairāk nekā dubultojas.

Maska ieraksts platformā X mazāk nekā 48 stundu laikā ieguvis gandrīz 13 miljonus skatījumu. “Not the Bee” ierakstā sociālajā vietnē X, uz kuru atsaucās Īlons Masks, izteikts pieņēmums, kuru pētījuma rezultāti ir apstiprinājuši, ka tad, kad vīrieša dzimumorgāni tiek ķirurģiski iznīcināti un aizstāti ar viltotiem, sievietei līdzīgiem dzimumorgāniem, palielinās iespēja, ka viņš mēģinās izdarīt pašnāvību. Konservatīvais komentētājs Mets Volšs, komentējot pētījuma rezultātus teica: "Mums teica, ka pašnāvību skaits samazināsies. Tā vietā, tās pieauga."