Krievijā, Rostovas apgabalā šonedēļ tiesu izpildītāji baptistu draudzei Novočerkaskā atsavinājuši divas Jaunās Derības un divas baznīcas dziesmu grāmatas. Oficiālais konfiskācijas iemesls ir marķējuma trūkums uz šīm grāmatām.

Vietējās baptistu draudzes mācītājs stāsta, ka saskaņā ar likumu "Par sirdsapziņas brīvību" un Augstākās un Konstitucionālās tiesas skaidrojumiem, literatūrai reliģisko organizāciju teritorijā papildu marķējums nav nepieciešams, taču tiesa šos argumentus ignorējusi.

Tiek ziņots, ka jau pērn paaugstinātas drošības kolonijā Novočerkaskā drošības dienesti slēguši baptistu lūgšanu istabu, kas bija darbojusies 34 gadus. Toreiz tika konfiscēti un iespējams iznīcināti aptuveni simts garīgās literatūras eksemplāru. Šajā bibliotēkā bija Jaunā Derība, simfonijas, Bībeles uzziņu grāmatas un cita garīgā literatūra.

Vēlāk tika iesniegta arī prasība tiesā un lēmums par baptistu draudzes aizliegšanu. Oficiālais iemesls - ugunsdrošības noteikumu pārkāpums. Lai gan baznīca iesniedza tiesai un prokuratūrai dokumentu paketes, kas apliecināja prasību izpildi. Ugunsdrošības uzraudzības amatpersona tiesā atzina, ka ēka neatbilst ugunsdrošības noteikumiem.