“Al-Shabab” atkārtotie uzbrukumi Kenijā rada trauksmi. Vairāku nevainīgu kristiešu zaudēšana ir traģēdija, kuru nevar ignorēt. Šie uzbrukumi kalpo kā spilgts atgādinājums par pastāvīgajiem vardarbības draudiem, ar kuriem saskaras cilvēki un kopienas visā pasaulē.

Kristieši tiek aicināti rīkoties pret ekstrēmismu un veicināt mieru un drošību visiem neatkarīgi no rases, reliģijas vai tautības. Otrdienas, 9. aprīļa, rītā aizdomās turētie al-Shabab dalībnieki nogalināja zemnieku Bobo, Hindi apgabalā, kristiešu ciematā Kenijā, kuram islāma ekstrēmistu grupējums uzbruka jau 2022. gadā. Vēlāk tajā pašā pēcpusdienā kaujinieki aizbarikādēja ceļu Lamu apgabala Milihoi apgabalā, kur viņi bieži ceļo starp Mpeketoni un Hindi. Viņi nošāva divus ceļotājus un aizdedzināja vairākus transportlīdzekļus.

Ir zināms, ka Al-Shabab ir iebraucis Kenijā un licis cilvēkiem skaitīt Šahadu, lai noteiktu, vai viņi ir musulmaņi. Tie, kas to neskaita, tiek uzskatīti par kristiešiem un bieži tiek piekauti vai nogalināti.