Tiek lēsts, ka kopš Abortu likuma stāšanās spēkā Apvienotajā Karalistē 1968. gadā ir zaudētas vairāk nekā 10 miljonu dzīvības. 2021. gadā, kas ir pēdējais pilnais gads, par kuru ir pieejama abortu statistika, Anglijā, Velsā un Skotijā ik pēc divarpus minūtēm tikusi pārtraukta vairāk nekā viena grūtniecība.

Tajā gadā tika veikts rekordliels abortu skaits - Anglijā un Velsā teju 215 tūkstoši abortu, bet Skotijā – vairāk nekā 16,5 tūkstoši. Organizācija “Tiesības uz dzīvību Apvienotajā Karalistē” (“Right to Life UK”) šo pieaugumu skaidro ar to, ka tika ieviests pakalpojums “tabletes pa pastu”, kas ļauj sievietēm līdz 10. grūtniecības nedēļai lietot abortu veicinošas tabletes mājās.

Turklāt šogad deputāti uzsāk jaunu mēģinājumu radikāli mainīt Apvienotās Karalistes abortu likumus. Leiboristu partijas deputāte Stella Krisija (Stella Creasy) krimināltiesību likumprojektam ir iesniegusi grozījumu, ar kuru vēlas atcelt iespēju piemērot brīvības atņemšanas sodu par abortiem pēc 24. grūtniecības nedēļas. Organizācija “Tiesības uz dzīvību” (“Right to Life”) apgalvo, ka, ja tas tiks pieņemts, palielināsies vēl arī vēlīno abortu skaits.