Mācītājs, kurš pagājušajā gadā sarīkoja vēsturisku masveida ūdens kristību pasākumu, tagad gatavojas līdzīgām kristībām, kuras iespējams atkal pārspēs rekordus un atvedīs simtiem, ja ne tūkstošiem cilvēku pie Kunga Jēzus.

Pērn Kalifornijas štata Okeāna draudzes mācītājs Marks Frensijs (Mark Francey) pārsteidza visu valsti, kad viņš rīkoja pasākumu Baptize SoCal (saīsinājums, kas tulkojumā nozīmē - Kristīt Dienvidkaliforniju). Masveida pasākums pulcēja tūkstošiem skatītāju un tajā tika kristīti gandrīz 4200 cilvēku. Tajā brīdī tās bija lielākās zināmās ūdens kristības ASV vēsturē.

Gadu pēc iepriekšējām kristībām Frensijs gatavojas vēl lielākam pasākumam: “Baptize California” (Tulkojumā: Kristīt Kaliforniju). Tā ir visa štata mēroga iniciatīvu, kas varētu pārspēt citus vēsturiski ievērojamos ūdens kristību pasākumus un kļūt par “pasaulē lielākajām sinhronizētajām kristībām”.

Frensijs stāsta, ka viņa kristīšanas centieni sākās ar vīziju no Dieva. Nākamgad Frensijs jau plāno uzsākt “Baptize America” jeb “Kristīt Ameriku”. Perspektīvā ir arī globāla līmeņa iecere. Hantingtona pludmalē 18. un 19. maijā notiks pasākums, un tas varētu pulcēt no 10 000 līdz 25 000 cilvēku. Tajā notiks evaņģelizācijas pasākumi, dievkalpojumi un citi pasākumi.