Brauna Universitāte, kas atrodas Providensā, Rodailendas štatā, atrodas vienā no ASV vēsturiskākajām pilsētām. Reiz tā tika dibināta kā baptistu mācību iestāde, bet tagad šī universitāte ir paziņojusi, ka plāno segt savu studentu dzimuma maiņas operāciju izmaksas, ziņo quovadis.lv.
Providensa ir pilsēta, kuru dibināja Rodžers Viljams. Tā bija iecerēta kā patvērums tiem, kuri savas ticības dēļ tiek vajāti. Šīs pilsētas universitāte tagad nākusi klajā ar paziņojumu, ka viņu studentu veselības apdrošināšanas plānā būs iekļautas arī izmaksas par «dzimuma maiņas operācijām». Šādas procedūras parasti izmaksā līdz 50 000 dolāru vienai personai, tāpēc jaunieši nav spējīgi to atļauties. «Mēs to saskatām kā svarīgu atbalstu, kas būs pieejams studentiem,» uzsvēruši universitātes apdrošināšanas pakalpojumu sniedzēji. Universitāte tādējādi pievienojas aptuveni 35 citām augstākās izglītības mācību iestādēm valstī, kuras saviem studentiem piedāvā apdrošināšanas izdevumu segšanu seksuāla rakstura medicīnas pakalpojumiem – vai tā būtu hormonu terapija, vai būtiska operācija. Pie tādām mācību iestādēm pieder Hārvardas Universitāte, Stenforda Universitāte, Kornela Universitāte un Jēlas Universitāte.

Reakcijas uz šo paziņojumu ir bijušas dažādas. Noa Lupics, kuram tika veikta dzimuma maiņas operācija pusaudža gados, skolas avīzē teica: «Tas, ka Brauna Universitāte tagad piedāvā šādas operācijas, ir dzīvību glābjošs fakts. Parasti lielākā daļa cilvēku pat neiedomājas, cik ierobežoti tas ir, ja nejūties ērti savā ādā.» Kāds anonīms lasītājs komentēja to šādi: «Dievs palīdzi mums! Laikam jau tā izskatās morālais sabrukums.» Uz ko cits atbildēja: «Lai tev laimīga tikšana vaļā no tādas morāles.» Bija studenti, kuri atklāja, ka viņu galvenais satraukums ir tas, ka citiem studentiem nāksies maksāt par šādām procedūrām. «Es nedomāju, ka būtiskākais te ir pati procedūra, bet gan tas, ka citi studenti maksās, lai tas varētu notikt. Pat tad, ja APA (Amerikas Psihologu Asociācija) uzskata to par medicīnisku nepieciešamību, kas padara to tik neatliekamu un steidzamu, vai tiešām visai Brauna Universitātes studentu kopienai to ir jāsubsidē to 4 gadu laikā, kurus mēs te pavadām?» rakstīja kāds cits students.

Papildus šim jaunievedumam universitātes apdrošināšanas plānos mācību iestāde ir iecerējusi savā teritorijā ierīkot arī dzimumu neitrālas labierīcības un dzimumu neitrālus apmešanās apartamentus. Uniseksa tualetes vai arī atļauja zēniem lietot meiteņu labierīcības un otrādi kļūst arvien ierastāka lieta izglītības iestādēs. Brauna Universitāte ir privāta universitāte, un tai ir moto «Uz Dievu mēs ceram.» To dibināja mācītājs Džeimss Menings 1763. gadā Baptistu Draudžu Filadelfijas Asociācijas ietvaros.