Salaspils evaņģēliski luteriskās draudzes jaunajā dievnamā nedēļas nogalē notika dzīvības svētuma konference. Kārtējo rudeni to rīkoja "Luterāņi Dzīvībai" kopā ar citām organizācijām, kas iestājas par cilvēka dzīvības vērtību. Šī gada konferences dalībnieku pārrunu tēma bija "Misija – Dzīvība".

"Mūsu pirmā misija pēc piedzimšanas ir dzīvot," konferenci atklājot, sacīja "Luterāņi Dzīvībai" vadītājs Latvijā Jānis Diekonts. "Otrā – nest cilvēkiem Evaņģēlija vēsti – visspēcīgāko vārdu par dzīvību. Pasaulē nav nekā stiprāka par to." Liepājas diecēzes bīskaps Pāvils Brūvers atzīst, ka nāves kultūru veicina grēks un novirzīšanās no patiesības: "Dievs ir dzīvība. Dievs ir mīlestība. Mīlestība un dzīvība ir cieši saistītas. Mīlestības dēļ nāk dzīvība, un par dzīvību mēs rūpējamies mīlestības dēļ. Lai Dievs palīdz mums šo patiesību aptvert vēl dziļāk, izprast un nest tautā. Lai mūsu cilvēki tiktu atbrīvoti no apmātības, kurā ir nonākuši un tiek ievilkti aizvien dziļāk – no tā, ka dzīvība netiek uzskatīta par svētumu. Lai mēs saprastu, ka dzīvība patiesi ir Dieva brīnums, kas mums ir dota kā Dieva dāvana."

Latvijā apmēram 80 % cilvēku ir dievbijīgi un atzīst sevi par piederīgu kādai no baznīcām. Un ir cilvēki, kuri nav dievbijīgi, bet uzspiež savus likumus, savu dzīvesveidu un ir panākuši, ka viņu viedokļi dominē gan pasaulē, gan masu medijos.

Par to, kā esošo situāciju vērst par labu, savā pieredzē dalījās Austrumeiropas Misijas tīkla dibinātājs, "Luterāņi Dzīvībai" starptautiskais pārstāvis Dons Ričmans: "Tas, ko mēs varam darīt, ir sekot Kristum un palīdzēt grūtībās nonākušajiem, bet ne nosodīt. Mēs esam aicināti nest pasaulē Kristus krusta vēsti par grēku piedošanu un mūžīgo glābšanu, jo Jēzus Kristus asinis šķīsta no ikkatra grēka, arī no laulības pārkāpšanas un aborta, un ārsta aborta veicēja grēka."