Garīgo lietu padomē 2015.gadā tika izskatīts jautājums par valsts atbalsta programmu vēsturisko dievnamu atjaunošanai un uzturēšanai. Šonedēļ “Sakrālā mantojuma saglabāšanas finansēšanas likums” galīgajā lasījumā tika pieņemts Saeimā.

Likuma mērķis ir nodrošināt valsts aizsargājamu kultūras pieminekļu statusā esošu kulta celtņu, tai skaitā Latvijas dievnamu, un reliģisko rituālu priekšmetu kā nacionāli nozīmīgas kultūras mantojuma daļas saglabāšanu nākamajām paaudzēm. Likums nodrošinās atbilstošu finansējuma apjomu no valsts budžeta pakāpeniskai un plānveidīgai Latvijas sakrālā mantojuma sakārtošanai. Lai nodrošinātu dievnamu atjaunošanu ilgtermiņā, Kultūras ministrija, Valsts Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija un tradicionālās Baznīcas kopā vienojās par likumprojekta pamatprincipiem. Tiek izveidota sakrālā mantojuma finansēšanas programma valsts budžeta pieejamo līdzekļu ietvaros izpētes,
konservācijas, restaurācijas, remonta un citu atjaunošanas darbu finansēšanai. Pašvaldības var piedalīties sakrālā mantojuma uzturēšanā.