ASV Aidaho štata gubernators Breds Litls (Brad Little) aizvadītajā nedēļā parakstījis divus likumprojektus, kas tieši vērsti pret transseksuāļu ideoloģiju štatā. Pirmais ir vietniekvārdu likums, kas nodrošina, ka valdības darbinieki un valsts skolu skolotāji lieto vietniekvārdus, kas atbilst personas bioloģiskajam dzimumam, un otrais ir juridiska dzimuma definīcija, kas atzīst, ka "cilvēkam ir divi un tikai divi dzimumi: vīrietis un sieviete".

Pirmdien, 8. aprīlī, Litls parakstīja HB 538, kas aizliedz obligāti lietot tā saukto "dzimumu jeb genderu valodu", aizsargājot valsts pārvaldes darbiniekus un jo īpaši valsts skolu skolotājus no jebkādām nelabvēlīgām darbībām par personas vietniekvārdu lietošanu saskaņā ar personas bioloģisko dzimumu.

Likums, kas stāsies spēkā 1. jūlijā, attiecas uz visiem valsts darbiniekiem visā Aidaho štatā, tostarp policiju, valsts skolu skolotājiem un darbiniekiem, kā arī studentiem. Skolotājiem ir jālieto skolēnu vietniekvārdi, kas atbilst bioloģiskajam dzimumam, ja vien vecāki nav devuši pretēju atļauju. Un, ja kāds valsts darbinieks vai skolēns tiek sodīts par to, ka viņš lieto personas bioloģiskajam dzimumam atbilstošus vietniekvārdus, nevis vēlamos vietniekvārdus, viņam ir tiesības divu gadu laikā iesniegt prasību civiltiesā par zaudējumu atlīdzināšanu.

Otrdien, 9. aprīlī, gubernators Litls arī parakstīja likumu par dzimuma definīciju, kas apstiprina, ka "pastāv divi un tikai divi dzimumi" un ka šis bioloģiskais fakts tiks atzīts likumā Aidaho štatā. Jaunais likums apstiprina, ka "nekādā gadījumā personas dzimumu nenosaka ar stipulāciju vai pašidentifikāciju".