Henrija Džeksona biedrības (Henry Jackson Society think tank) veiktais pētījums atklāj britu musulmaņu satraucošos bīstamos uzskatus par tādiem strīdīgiem jautājumiem kā Hamās, šariata likumi un džihads. Pētījumā, no 16. februāra līdz 13. martam, tika aptaujāti 1000 britu musulmaņi vecumā no 18 gadiem un vecāki.

Saskaņā ar pētījuma rezultātiem, tikai katrs ceturtais britu musulmanis uzskata, ka Hamās ir atbildīgs par 7. oktobrī Izraēlā notikušajām slepkavībām un izvarošanām. Pētījumā atklājās, ka tikai 24% respondentu atzīst, ka Hamās islāma teroristu uzbrukuma laikā Izraēlā veica slepkavības un izvarošanas. Savukārt 39% uzskata, ka islāma teroristu grupējums nav pastrādājis šādus noziegumus, taču citi jeb 38% apgalvo, ka "nezina".

Pētījumā norādīts, ka 46 % respondentu uzskata, ka ebrejiem ir pārāk liela ietekme uz Lielbritānijas valdības politiku, turpretī 18% aptaujāto šajā jautājumā nav pārliecināta viedokļa. Turklāt ievērojama daļa respondentu - 32% - uzskata, ka šariata likumu ieviešana Apvienotajā Karalistē nākamo 20 gadu laikā ir vēlama, savukārt 22% respondentu ir pozitīvi noskaņoti pret džihadu.

Žurnālists Daniels Grīnfilds (Daniel Greenfield) izcēla vairākas satraucošas tendences. Daži no izceltajiem faktiem ir šādi:

Katrs piektais no jaunākajiem musulmaņiem (tas ir: vecumā no 18 līdz 24 gadiem) uzskata, ka islāma kļūšana par "mūsu (Lielbritānijas) nacionālo reliģiju" ir "ļoti vēlama", un 43% atbalstīja Apvienotās Karalistes pārdefinēšanu par islāmisku valsti. Tikai 16% bija pret.

Katrs ceturtais britu musulmaņu vīrietis pauž pozitīvu viedokli par džihadu. Turklāt 46% britu musulmaņu pauda atbalstu Hamās, un šis rādītājs jaunāko britu musulmaņu vidū pieauga līdz 58%. Neviens no aptaujātajiem neizteica atbalstu Izraēlai.

52% musulmaņu atbalstīja Muhameda animāciju filmu aizliegumu uz "zaimošanas" pamata. Jaunāko musulmaņu vidū 59% aptaujāto atbalstīja zaimošanas aizlieguma ievešanu, bet tikai 20% bija pret to. 46% jaunāko musulmaņu atbalsta musulmaņu politiskās partijas izveidi, lai cīnītos par varu Lielbritānijā.