Tikai dažas stundas pēc atbrīvošanas no cietuma, slavenais kristiešu baznīcas vadītājs un cilvēktiesību aizstāvis Hkalams Samsons no Kačinu etniskās minoritātes Mjanmā, tika atkal aizturēts saskaņā ar militārās valdības amnestiju, kas viņu kopā ar 3300 ieslodzītajiem atbrīvoja, lai viņi varētu svinēt Jaungada brīvdienas.

Mācītāja Samsona draugs Benedikts Rodžerss sacīja: “Mācītāja Hkalama Samsona atbrīvošana un pēc tam atkārtota arestēšana liecina par Mjanmas valdošā militārā režīma nežēlību, radot nepatiesas cerības un pēc tam tās graujot. Šī drosmīgā un ievērojamā kristiešu līdera atkārtota arestēšana ir ārkārtīgi netaisnīga, un starptautiskajai sabiedrībai tas ir steidzami jārisina. Godājamais Simsons ir miera cilvēks, kurš vienkārši cenšas aizstāvēt cilvēktiesības, un viņam nekad nevajadzēja būt cietumā. Starptautiskajai sabiedrībai ir jāpieprasa viņa tūlītēja un beznosacījumu atbrīvošana.”

Mācītājs Samsons, galvenais Mjanmas etnisko un reliģisko minoritāšu cilvēktiesību aizstāvis, 2019. gadā tikās ar bijušo ASV prezidentu Donaldu Trampu, lai risinātu militāros pārkāpumus. Kopš militārā apvērsuma 2021. gadā, kas izraisīja plašus nemierus un pilsoņu karu, mazākumtautību reliģijas, piemēram, kristietība, ir saskārušās ar pastiprinātām vajāšanām.