Bauskas novada Roberta un Agritas Otomeru ģimene, kurā ir septiņas meitas un divi dēli, izraudzīta par “Latvijas Goda ģimeni 2024”. Mācītājs Roberts Otomers ir zināms arī Latvijas Kristīgā radio klausītājiem, kā dalībnieks raidījumos “Ja mani ļaudis” un “Zvans mācītājam”. Konkursam šogad izvirzītas 37 kuplās ģimenes no 33 pašvaldībām.

Turpinot 2023. gadā sākto tradīciju, Latvijas Daudzbērnu ģimeņu apvienība aicināja pašvaldības un daudzbērnu ģimeņu biedrības pieteikt saimi, kuras apgādībā pašlaik ir vismaz trīs bērni un kura ir sumināms piemērs darba, ģimenes dzīves un sabiedriskās līdzdalības veiksmīgai sabalansēšanai un kura būtu godam pelnījusi saņemt titulu “Latvijas Goda ģimene 2024”.

Latvijas Daudzbērnu ģimeņu apvienības valdes priekšsēdētāja Elīna Treija “Bauskas Dzīvei” atklāj, ka Otomeru ģimeni konkursam pieteica Vecumnieku daudzbērnu ģimeņu biedrība “Saulgrieze”. Otomeri ļoti izcēlušies uz pārējo ģimeņu fona. Pirmkārt, jau ar ievērojamo bērnu skaitu. Otrkārt, šī saime ir ļoti aktīva arī sabiedriskajā dzīvē. Treškārt, ir izpalīdzīga “uz ārpusi”, kā arī kopj tradicionālās vērtības. “Tas mums likās visnopietnākais pieteikums starp visām ģimenēm, kuras vērtēja," sacīja Treija. No Bauskas novada šim titulam bija pieteikta arī Gregora Lukjanoviča un Ineses Zviedres ģimene. Ģimenē aug trīs meitas un dēls.