Jelgava no sadraudzības pilsētas Francijā Rieijmalmezonas saņēmusi Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas torņa žoga lielos vārtus, kas veidoti pēc vēsturisko vārtu fotogrāfijām. Vārti svinīgi atklāti aprīļa beigās.

Pašvaldībā norāda, ka žoga lielo vārtu dizains izstrādāts, pamatojoties uz vēsturisko vārtu fotogrāfiju izpēti un saskaņojot to ar esošajiem mazajiem vārtiem, lai veidotos vienots arhitektoniskais ansamblis. Darba procesā vērā ņemtas Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes rekomendācijas un ieteikumi. Lielie žoga vārti izgatavoti no pildīta metāla un sver aptuveni 450 kilogramu, to augstākā vieta sasniedz trīs metrus, bet vārtu platums ir 2,5 metri. Vārtos vienā pusē ir iestrādāts Jelgavas lielais ģerbonis, bet otrā – Rieijmalmezonas ģerbonis. Vārtu galvenais autors ir kalējs Antonio Diass. Darbs pie vārtu izgatavošanas noritējis aptuveni gadu.

Jelgava un Rieijmalmezona sadraudzības līgumu noslēgusi 2007. gada jūnijā. Līdz šim abu pilsētu sadarbība visciešāk izvērtusies izglītības jomā, pedagogiem un audzēkņiem dodoties apmaiņas braucienos. Tagad paveikts ievērojams restaurācijas darbs.