7.Septembris
Latvijas Kristīgais radio/kasjauns.lv

Latvija neņems vērā ANO ieteikumu atzīt geju laulības un likvidēt nepilsoņa statusu. Valdība vakar izskatīja informatīvo ziņojumu par Latvijas cilvēktiesību situācijas izvērtēšanu ANO Vispārējā periodiskā pārskata darba grupas 11.sesijas ietvaros, kas notika Ženēvā šā gada maijā. Tas bija Latvijas pirmais iesniegtais nacionālais ziņojums par cilvēktiesībām.  Pēc Latvijas ziņojuma prezentācijas diskusijā piedalījās 43 ANO dalībvalstis, kuras izteica savu vērtējumu par Latvijas cilvēktiesību situāciju un sniedza Latvijai rekomendācijas. Latvija pavisam saņēma 122 rekomendācijas.

Ministrija klāsta, ka līdz 2011.gada septembrim Latvijai jāiesniedz rakstveida izvērtējums par saņemtajām rekomendācijām, norādot, kuras no tām Latvija plāno ieviest, kuras ir jau ieviestas un kuras nav pieņemamas vai neatbilst Latvijas interesēm.

Lielāko daļu rekomendāciju Latvija jau ir īstenojusi vai plāno īstenot, tomēr dažas rekomendācijas Latvijai nav pieņemamas, piemēram, Latvija noraida rekomendāciju iekļaut tiesību aktos normas, kas atzīst laulību ne tikai starp pretēja dzimuma pāriem, nav arī pieņemamas rekomendācijas nekavējoties likvidēt nepilsoņa statusu un iekļaut mazākumtautību valodas oficiālās procedūrās un dokumentos.