Holandietis Johans Heibers pabeidzis 20 gadus ilgo darbu pie Noa šķirsta, kas atbilst visiem Bībelē nosauktajiem parametriem un pilna izmēra kopija.
Heibers precīzi sekojis norādījumiem, ko Pirmajā Mozus grāmatā Dievs devis Noam. Dordrehtas pilsētā novietotais šķirsts ir 130 metrus garš, 29 metrus plats un 23 metrus augsts.
Uz klāja izvietoti daudzi plīša un plastmasas dzīvnieki - bifeļi, zebras, gorillas, lauvas, tīģeri, lāči un citi. Bet šķirstā ir ierīkots arī neliels zooloģiskais dārzs ar mazāk bīstamiem un vieglāk kopjamiem dzīvniekiem, tostarp ponijiem, suņiem, aitām un trušiem, kā arī novietne eksotiskajiem putniem.
Heibers, kurš ir celtnieks, 1992.gadā sapnī redzēja lielus plūdus Holandē. Dzimtenes applūšanu viņš uzskata par iespējamu un citē Jaunās Derības pareģojumu, ka “piekrastes pilsētas trīcēs”, tuvojoties pasaules galam.
Tomēr holandietis norāda, ka uzbūvējis šķirstu nevis saistībā ar maiju kalendāra beigšanos, bet gan ticības motīvu vadīts - viņš vēloties likt citiem padomāt, kāds ir viņu mērķis šajā pasaulē.
Heibera šķirstā ierīkots arī restorāns un kinozāle ar 50 sēdvietām. Katrā tā stāvā izstādīta informācija par Tuvo Austrumu vēsturi un aplūkojami tā laika apģērbi un ainas no Noa dzīves. Pieejamas arī īpašas atrakcijas bērniem.
Heibers plāno ar savu šķirstu apceļot Eiropas ostas, un iespējams doties arī uz aizokeāna valstīm.