Pamatojoties uz apsūdzībām nelegālā imigrācijā, Bengāzī, Lībijas austrumos, arestēti 48 Ēģiptes kristieši, kas tiek turēti aizdomās par musulmaņu pievēršanu kristietībai. Pie arestētajiem atrasts liels daudzums Bībeļu, literatūra, kas mudina pievērsties kristietībai, un Kristus attēli, kā arī attēli ar nesen mūžībā aizgājušo Ēģiptes koptu kristiešu pāvestu Šenudu III. Neviena no minētajām lietām nav bijusi domāta personiskai lietošanai.

Galvenā apsūdzība, kas izvirzīta ēģiptiešiem, ir nelegāla iebraukšana Lībijā. Internetā ievietots video, kurā redzams, kā desmitiem vīriešu ar noskūtām galvām tup uz grīdas nelielā telpā, kamēr kāds lībietis informē, ka viņi arestēti par cilvēku pievēršanu kristietībai. Kāda vietējā amatpersona savukārt ziņo, ka pret arestētajiem izturas labi un viņi tiks deportēti, tiklīdz tiks pabeigta izmeklēšana par nelegālu imigrāciju.

Februārī pēc aizdomām par musulmaņu pievēršanu kristietībai Bengāzī tika arestēti četri ārvalstu pilsoņi - ēģiptietis, Saūda Arābijas pilsonis, dienvidkorejietis un zviedrs ar ASV pasi. Pievēršana kristietībai islāmā ir stingri aizliegta. Kopš 2011.gada revolūcijas, kuras rezultātā tik gāzts ilgus gadus valdījušais diktators Muamars Kadafi, Lībijas nelielā kristiešu kopiena ir paudusi bažas par islāma ekstrēmismu, sevišķi par bruņotu kaujinieku skaita pieaugumu un viņu centieniem ieviest savus likumus teritorijās, kur vāja centrālā vara.