Baznīcas Austrālijā aicinājušas uz miera lūgšanām pēc tam, kad Sidnejā tiešraides dievkalpojuma laikā tika sadurts bīskaps un priesteris. Policija uzbrukumu raksturoja kā terorismu.

Asīrijas Kristus Labā Gana baznīcas bīskaps Mars Mari Emanuels pirmdien sludināja sprediķi, kad kāds jauns vīrietis metās viņam ar apslēptu nazi un izdarīja vairākus dūrienus galvā un ķermenī. Pusaudzis pēc uzbrukuma esot runājis arābu valodā par pravieti Muhamedu. Četri cilvēki, tostarp bīskaps un priesteris, guvuši dzīvībai bīstamus ievainojumus. Amatpersonām ir aizdomas, ka uzbrukums ir bijis reliģiski motivēts.

Ņemot vērā uzbrukumu, Austrālijas Nacionālās baznīcu padomes (NCCA) prezidents mācītājs Džons Gilmors ir mudinājis kristiešus atbildēt ar "lūgšanu apņemšanos nodrošināt mieru". Kristus Labā Gana baznīca arī atgādināja kristiešiem par "vienotības, miera un solidaritātes" nozīmi. Paziņojumā cilvēki tiek aicināti "godināt Dieva tēlu nevis ar atriebību un taisnīgumu, bet gan pieņemot pazemības, mīlestības un miera garu".