14. aprīlī Varšavā 50 000 cilvēku izgāja ielās, lai piedalītos vienā no lielākajiem “par dzīvību” aizstāvības pasākumiem Polijas jaunāko laiku vēsturē. Polijas galvaspilsētā “Dzīvības gājiens” notika divas dienas pēc tam, kad Polijas valdība nobalsoja par likumprojektiem, kuru mērķis ir atcelt valstī gandrīz pilnīgo aborta aizliegumu.

Saskaņā ar ziņu platformu “Notes from Poland”, Boguslavs Kiernickis (Bogusław Kiernicki), kas ir viens no gājiena organizatoriem, aicināja ļaudis pulcēties Pils laukumā. Viņš teica: "Mēs vēlamies, lai katram Polijas pilsonim būtu tiesības uz dzīvību no ieņemšanas brīža līdz dabiskai nāvei." Kiernickis arī piebilda: "Tas, ka mēs ļaujam bērnam piedzimt, nav (žēlastības) akts; tās ir viņu svētas tiesības." Organizatori lēš, ka pasākumu apmeklēja 50 000 cilvēku, tādējādi tas bija lielākais “par dzīvību” aizstāvības pasākums Polijā 21. gadsimtā.

Kiernickis arī uzsvēra: “Mēs turpināsim darbu, līdz tiks garantētas ieņemto bērnu tiesības,” un solīja - “Mēs būsim šeit arī nākamgad un varbūt pēc pusgada, ja būs nepieciešams."