21.oktobrī apritējuši 200 gadu kopš pasaulē nākusi viena no savdabīgākajām personībām Latvijas garīgās dzīves vēsturē – vairākās paaudzēs leģendārais Jelgavas Svētās Annas draudzes mācītājs Morics Vilhelms Konrādi. (Moritz Wilhelm Conradi, 1821–1904).

Jubilejas gadā atmiņas par šo vēsturisko personību publicējuši Kalnciema muzejs un Kalnciema-Klīves luterāņu draudze, kura tolaik skaitījās Jelgavas Sv.Annas draudzes filiāle.
Kalnciema-Klīves draudzē Konrādi nokalpojis divas desmitgades – no 1850. līdz 1870.gadam. Konrādi bija tas, kurš iesāka virzīt tagadējās Kalnciema baznīcas celtniecību. Turklāt kā virsmācītājs Konrādi ar Kalnciema-Klīves draudzi viņš ir saistīts vēl daudz ilgāk – līdz pat 1902.gadam, kad atstāj 52 gadu mācītāja kalpošanu Jelgavā. Jau savas dzīves laikā Konrādi kļūst par leģendu vēlākās Latvijas teritorijas mērogā, un, kā vēlāk to aprakstīs Augusts Deglavs savā romānā “Rīga”, šo mācītāju pat vidzemnieki brauc klausīties, laiku un naudu nežēlodami. Latviešu mīlētais, taisnīgais un cienīgais Konrādi ir kļuvis slavens ar savu īpatnējo izteiksmes veidu, humoru un oriģinālajiem sprediķiem.