25.aprīlī savas pastāvēšanas 75.gadadienu svinēs Izraēlas valsts – vieta, uz kurieni katru gadu dodas neskaitāmas kristiešu svētceļnieku grupas, arī no Latvijas. Izraēlas vēstniece Latvijā Šārona Rapaporta-Palgi, sagaidot Valsts svētkus, pateicas par atbalstu Izraēlai.

Ebreju kalendārs ir balstīts uz lunāro sistēmu jeb mēness ciklu, tāpēc Izraēlas Neatkarības dienas datums katru gadu atšķiras – šogad tas ir no 25.aprīļa vakara līdz 26.aprīlim. Kad 1948.gadā Izraēla tika dibināta, valstī bija tikai apmēram 800 tūkstoši iedzīvotāju, bet mūsdienās Izraēlā dzīvo jau gandrīz 10 miljoni cilvēku. Uz dzīvi Izraēlā pārcēlušies ebreji no visas pasaules. Vēstniece Rapaporta-Palgi pauž gandarījumu, ka Latvijas un Izraēlas attiecības ir draudzīgas. Viņasprāt, viens no būtiskākajiem šo starpvalstu attiecību elementiem ir personīgās attiecības cilvēku starpā. Interesanti, ka saknes Latvijā ir gan Izraēlas prezidentam, gan arī brāļiem Šamiriem, kuri veidojuši Izraēlas oficiālo simboliku.

Pagājušā gadā pasaulē tika uzskaitīti 3,5 miljoni antisemītisma izpausmju internetā. Cīņā pret šo problēmu labākais līdzeklis ir izglītošana, īpaši par holokaustu, kas ir visradikālākā antisemītisma izpausme. Arī Izraēlas vēstniecība Latvijā aktīvi darbojas, lai sabiedrību izglītotu par holokaustu. Runājot par Izraēlas un kristiešu attiecībām, vēstniece Rapaporta-Palgi uzsver, ka ir svarīgi nodrošināt reliģisko brīvību ikvienam, kurš vēlas doties svētceļojumā uz Izraēlu, tāpēc, piemēram, Izraēlas Ārlietu ministrijā un policijā ir īpašas nodaļas, kas nodarbojas tieši ar reliģiskiem jautājumiem. Savukārt, svinot Izraēlas Valsts svētkus, pasākumu programmā ir arī Bībeles konkurss – cilvēki savā starpā sacenšas, kuram ir labākās Bībeles zināšanas. Konkurss ir ļoti grūts, tāpēc dalībniekiem jābūt ļoti zinošiem, un konkursa uzvarētāji tautā iemanto lielu cieņu. Sagaidot Izraēlas Valsts svētkus, Izraēlas vēstniece Latvijā Šārona Rapaporta-Palgi pateicas atbalstu Izraēlai, un šajā laikā, kad Eiropā notiek karš, visiem novēl mieru.