Kristīgais mūziķis Maikls V. Smits pirms divām nedēļām viesojās amerikāņu komiķa Džona Krista raidierakstā Net Positive with John Crist”, kurā runāja par savu ticību, ģimenes nozīmi, vecāku lūgšanu spēku un to, cik liela nozīme mūsdienās ir tēviem.

Smits atklāja, ka viņa attiecības ar Dievu sākās jau bērnībā, ņemot vērā viņa vecāku stipro ticību. Vēlākos gados gan Smits sāka muzicēt bāros un lietot narkotikas. Es domāju, ka varu spēlēties ar uguni, bet – apdedzinājos,” stāsta mūziķis. Neraugoties uz to, Smita vecāki no viņa nekad nenovērsās un turpināja atbalstīt. Manuprāt, tieši tāds ir arī Dievs,” uzsver Smits. 1979. gadā viņam bija liels emocionālais sabrukums. Guļot uz grīdas un raudot, mūziķis piedzīvoja īpašu Dieva klātbūtni, kas viņu pilnībā pārvērta. Smits ir pārliecināts, ka liela nozīme ir bijusi vecāku lūgšanām.

Viņaprāt, īpaši šodienas paaudzei ir ļoti vajadzīgi tēvi. Jau iepriekš mūziķis izteicies par tēvu nozīmi. Vēršot uzmanību uz mūsdienu ģimenēm, kurās bērni ļoti bieži aug bez tēva, Smits publiski vērsās ar aicinājumu pie kristiešiem: Mums nepieciešams daudz aizvietotāju tēvu. Ir tūkstošiem jaunu vīriešu, kuriem vajadzīgi mentori, un es nedomāju, ka tas ir valdības uzdevums. Manuprāt, tas ir kristīgās draudzes uzdevums.” Smits uzsver, ka kristiešu rīcībā ir visi nepieciešamie instrumenti, lai varētu šai problēmai dot risinājumu un palīdzēt. Lai draudze ceļas! Un es norādu arī pats uz sevi,” saka mūziķis. Viņaprāt, grūtības pieņemt Dievu kā Tēvu nereti saistītas tieši ar negatīvo pieredzi savā ģimenē, tāpēc ir svarīgi rīkoties, lai kristieši varētu būt kā tēvi tiem, kuriem sava tēva nekad nav bijis. Cilvēks nespēj pilnībā staigāt savā dzīves aicinājumā, kamēr viņš nezina to, ka ir mīlēts,” uzsver Smits.

Saruna ar kristīgo mūziķi Maiklu V. Smitu pieejama šeit, sākot no 20.minūtes: