Divus gadus vecam bērnam tika piespriests mūža ieslodzījums ieslodzīto nometnē Ziemeļkorejā, jo viņu vecākiem piederēja Bībele. Bērns, kura visa ģimene arī tika ieslodzīta, pēc sprieduma pieņemšanas nekad neredzēs dzīvi ārpus cietuma sienām.

Tas ir viens no daudzajiem ekstrēmiem gadījumiem, kas atklāti jaunajā ASV Valsts departamenta starptautiskajā reliģijas brīvības ziņojumā. Aprakstot konkrēto gadījumu, ziņojumā teikts: “Viens gadījums bija saistīts ar ģimenes arestu 2009. gadā, pamatojoties uz viņu reliģisko praksi un Bībeles glabāšanu. “Visai ģimenei, ieskaitot divus gadus vecu bērnu, tika piespriests mūža ieslodzījums politisko cietumu nometnēs.”

Ziņojums, kurā apkopoti dažādu nevalstisko organizāciju, cilvēktiesību grupu un ANO secinājumi, iezīmē satraucošu ainu par kristiešu dzīvi Ziemeļkorejā. Tajā citēts viens aprēķins, ka Kima Čenuna režīma laikā līdz 70 000 kristiešu ir ieslodzīti savas ticības dēļ. Daži no tiem ir bijuši spīdzināti ar miega trūkumu, badu, dehidratāciju, sabojātu pārtiku, sitieniem un piespiedu agonizējošo pozu uzņemšanu ilgstoši. Ziemeļkoreja apgalvo, ka tā garantē saviem iedzīvotājiem reliģisko brīvību savā konstitūcijā, kā pierādījumu atsaucoties uz baznīcām, ko tā ir uzcēlusi Phenjanā. Tomēr jaunajā ziņojumā teikts, ka šīs baznīcas darbojas tikai kā “ārzemnieku izstādes”, atsaucoties uz kāda bēgļa liecību, kurš teica, ka cilvēkus var arestēt par pārāk ilgu uzkavēšanos pie baznīcām vai pat konsekventu braukšanu tām garām.

Tāpat ziņojums atklāj, ka šamanisma sekotājiem draud sods, sākot no sešiem mēnešiem piespiedu darba nometnē līdz trim vai vairāk gadiem pāraudzināšanas iestādē. Taču kristiešiem var tikt izpildīts nāvessods vai piespriests sods no 15 gadiem līdz mūža ieslodzījumam nometnē pat līdz trim paaudzēm no vainīgās personas ģimenes.