Pēc vairāk nekā desmit gadus ilgas plānošanas un trīs gadus ilgas būvniecības slavenais Dāvida torņa muzejs Jeruzalemē 1. jūnijā tika atvērts kā svētās pilsētas oficiālais muzejs. Dāvida tornis Jeruzalemē ir arī sens cietoksnis, kas stāsta par Hasmonea karalisti, Bizantijas periodu un viduslaiku agrīno islāma periodu.

"Jaunais muzejs stāsta par šīs pilsētas noslēpumiem – kā Jeruzaleme, maza pilsēta Jūdejas kalnos, kļuva par tik nozīmīgu pilsētu tik daudziem cilvēkiem no visas pasaules," stāsta muzeja direktors un galvenais kurators Eilats Lībers. Taču Dāvida tornis Jeruzalemē nav tikai muzejs – tas ir sens cietoksnis. Stratēģiskā atrašanās vieta stāsta par Bībeles Hasmonejas karalisti, romiešu un bizantiešu periodiem un agrīno islāma periodu līdz viduslaikiem. "Tas atrodas augstā topogrāfijā, augstā vietā, tāpēc katrs valdnieks, katrs karalis, kurš vēlējās kontrolēt pilsētu, kontrolēja pašu citadeli," sacīja Izraēlas senlietu pārvaldes arheologs Noams Silverbergs.

Lielajā renovācijā tika saglabātas mirstīgās atliekas, tostarp citadeles sienas un minarets. Muzejs atklāja visu trīs monoteistisko reliģiju vēsturi ar desmit pilnīgi jaunām tematiskām galerijām un stāsta Jeruzalemes stāstu 4000 gadu garumā. Šajā muzejā tika iekļauti Otrā tempļa, Svētā kapa baznīcas un Klints kupola modeļi. Šeit apmeklētāji var ne tikai aplūkot artefaktus, bet arī ar mūsdienu instrumentu palīdzību var iepazīt senos stāstus.