Organizācija "Christian Solidarity Worldwide" mudina pasaules līderus aicināt Ķīnas varas iestādes "respektēt starptautiskās cilvēktiesību normas pie katras izdevības". Šovasar aprit trīsdesmit četri gadi kopš tanki Tjaņaņmeņas laukumā nogalināja tūkstošiem cilvēku.

"Katru gadu mēs atceramies Tjaņaņmeņas laukuma slaktiņa upurus un viņu ģimeņu un draugu sāpes un ciešanas," teikts "Christian Solidarity Worldwide" dibinātāja prezidenta Mervina Tomasa paziņojumā. 1989. gada jūnijā Tjaņaņmeņas laukumā Pekinā notika ievērojams demokrātijas atbalstītāju protests, kad studenti un strādnieki pārņēma tā telpas. Tomēr miermīlīgās demonstrācijas brutāli apspieda Ķīnas armijas karaspēks, kā rezultātā traģiski bojā gāja tūkstošiem cilvēku un daudzi tika ievainoti.

Kopš tā laika cilvēki visā pasaulē ir pulcējušies, lai godinātu Tjaņaņmeņas protestos dzīvību zaudējušos, un aicinātu Ķīnas valdību atzīt šos pārkāpumus. Šogad 4. jūnijā – piemiņas dienā traģiskos notikumus atcerēsies ar izstādēm un demonstrācijām, tostarp pastāvīgo ekspozīciju Ņujorkā un vigīliju Londonā pie Ķīnas vēstniecības.