Laiks, kas ik dienas tiek pavadīts virtuvē, gatavojot maltītes, noteikti ir katras ģimenes izaicinājums, tā atzīst sertificētā uztura speciāliste Gita Ignace un iesaka jebkuru attiecību sākumā apzināt katra stiprās puses saistībā arī ar ēst gatavošanu.

Viņa uzsver, ka ieradums gatavot veselīgi nostiprināsies, ja ģimene apzināsies veselīgā uztura lielo nozīmi. Viņa norāda, ka tieši veselīgās ikdienas maltītes dod mums kvalitatīvu enerģiju, palīdz ikdienā labāk justies, mazāk slimo ģimenes locekļi, tai skaitā arī bērni. “Tā ir gan atbildība pret savu ķermeni, gan pret to, vai spējam izpildīt dzīvē doto Dieva aicinājumu, jo, ja slimosim un būsim bez enerģijas, to būs grūti izdarīt.” Uztura speciāliste iesaka saplānot laiku tā, lai ģimenes galvenajam pavāram būtu arī brīvdienas, jo citādi pastāv risks izdegt un zaudēt prieku gatavot. Vairāk padomus lasiet domnīcā pargimeni.lv.