7. jūnijā Ernsta Glika Bībeles muzejā Alūksnē sirsnīgā atmosfērā tika godināts “Gada Bībeles cilvēks 2022/23” – Ingrīda Briede no Limbažu evaņģēliski luteriskās draudzes. Ingrīda kopš kara sākuma uz Ukrainu nosūtījusi vairāk nekā 200 Bībeles, Jaunās Derības un bērnu Bībeles ukraiņu valodā.

Ingrīda sociālajā tīklā Facebook iepazinusies ar ukraiņu karavīru Sergiju, kurš bijis bezgala priecīgs saņemt Dieva Vārdu. Šobrīd Sergijs ordinēts par priesteri. Tāpat Ingrīda pagājušajā gadā iztulkojusi un izdevusi grāmatu “Pavērojiet lillijas!” par 19 Bībeles augiem. Pati nominācijas ieguvēja aicina: “Lūgsim par tiem, kuri cīnās Ukrainā! Jo tas lielākais atbalsts ir nevis mantas, bet morālais atbalsts.” Lai gan līdzās Dieva Vārdam Ingrīda sūtījusi arī visu nepieciešamo frontei un ikdienai, viņa uzsver, “Bībele ir svarīgāka par botām”. Skaistajā notikumā piedalījās arī bīskaps emeritus Pāvils Brūvers, kurš stāstīja par savu ceļojumu ar motociklu uz Ukrainu, lai satiktos ar baikeriem, kuri izveidojuši Apvienoto baikeru fronti un ar motocikliem palīdz izvest no frontes līnijas karavīrus uz aizmuguri.

Latvijas Bībeles biedrības “Gada Bībeles cilvēks 2022/23” balvas mērķis ir godināt nesavtīgus un radošus Bībeles izplatītājus un tās vērtību popularizētājus, kuri ar savu rīcību iedvesmo savus līdzcilvēkus un dara Latviju par labāku vietu, kur dzīvot.