LGBTQ kustība jūniju ir nodēvējusi par “Pride” jeb “Lepnuma” mēnesi un kā sākums tam bija gājiens, kurā piedalījās vairāk nekā 5000 cilvēku. Uz šiem notikumiem ir reaģējis mācītājs Pauls Oleksa un aicina kristiešus Latvijā apvienoties lūgšanās un gavēnī.

Mācītājs bija viens no nedaudzajiem, kas 3. jūnijā bija Praida gājiena norises vietā, lai miermīlīgā veidā apliecinātu Bībeles patiesību par homoseksualitāti un aicinātu uz atgriešanos caur Jēzu Kristu. Gan šis notikums, gan vēl iepriekšējās politiskās norises, satrauc mācītāju un viņš atzīst, ka nevēlas noskatīties, kā tas viss vienkārši rit uz priekšu. “Smagums, kas ir pārņēmis, tomēr mijas ar cerību, ka vēl ir kas darāms. Cilvēcisks risinājums tas noteikti nav, tātad cerība tikai un vienīgi uz To Kungu,” uzsver Pauls Oleksa. Mācītājs atklāj, ka pirmās domas raisās ap Bībelē dotajām garīgā risinājuma atslēgām – ticīgo lūgšanām un gavēšanu. Hokeja fani var tūkstošiem sapulcēties, tai skaitā arī kristieši, līksmojot par bronzas medaļu. Bet ko darīsim tagad – kur galīgi nav par ko priecāties, jautā mācītājs. Bībele mums atklāj vairākas vietas par ticīga cilvēka rīcību.

Jesajas 66:2 teikts: “Visu pasaules visumu taču ir radījusi Mana roka, un tā ir cēlies viss, kas pasaulē pastāv, saka Tas Kungs, bet Es uzlūkoju nabagu (no angļu val. pazemīgo) un kam sagrauzts (no angļu val. satriekts) gars un kas Manu vārdu bīstas.”

2. Laiku 7:14 teikts: “Un Mana tauta, kas ir pēc Mana Vārda nosaukta, tad pazemosies un pielūgs un meklēs Manu vaigu, un atgriezīsies no saviem ļaunajiem ceļiem, tad Es viņus no debesīm uzklausīšu un piedošu viņu grēkus, un dziedināšu viņu zemi.”

Mācītājs šajās rakstuvietās izceļ pazemību un satriektību. Tāpat uzsver – “Ja Mana tauta”. Tātad vispirms atbildība tiek prasīta no Dieva bērniem. Pauls Oleksa turpina: “Es nevēlos stāvēt malā, bet vēlos uzņemties atbildību par savu zemi. Mūsu zemei ir vajadzīga dziedināšana.” Un mums ir dotas norādes – pazemojieties, pielūdziet un atgriezieties no saviem ļaunajiem ceļiem. "Jā, “saviem ļaunajiem ceļiem,” - mums pašiem – ticīgajiem vispirms ir jāsakārto savas attiecības ar Dievu un pēc tam, stāvam par savu zemi – nesam pestīšanas vēsti,” mudina mācītājs. Pauls Oleksa aicina kristiešus visā Latvijā apvienoties kopīgās lūgšanās un gavēnī, un “lepnuma” mēneša vietā pasludināt jūniju par “pastiprinātas pazemības un pastiprinātas Dieva žēlastības mēnesi”. Īpaši šajā mēnesī draudzes, mājas grupas un individuāli kristieši aicināti būt vienoti šai nodomā.