Latvijas Okupācijas muzejā 20. jūnijā atvērts tematiskais izdevums – burtnīca ""Dievs, Tava zeme deg" dzejnieka Andreja Eglīša un komponistes Lūcijas Garūtas kantāte". Burtnīca izdota, svinot 80 gadus kopš kantātes "Dievs, Tava zeme deg" tapšanas.

Burtnīcas satura centrā ir Garūta un Eglītis, kā arī kantātes pirmie izpildītāji: Teodora Reitera koris, solisti Mariss Vētra un Ādolfs Kaktiņš, atgādinot viņu dzīves gājumu un māksliniecisko pienesumu. Pētniecības gaitā ir izzinātas šo un vēl citu personu piemiņas vietas Latvijā un ārpus tās. Kantāte pirmatskaņojumu piedzīvoja Rīgas Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā 1944. gada 15. martā. Pie ērģelēm toreiz bija pati kantātes autore.

Kantāte "Dievs, Tava zeme deg!" tapa pateicoties Kuldīgas evaņģēliski luteriskās draudzes mācītāja Oskara Sakārņa izsludinātajam konkursam par kantātes "Latvju lūgšana Dievam" tekstu un mūziku, lai Otrā pasaules kara laikā stiprinātu tautu un atklātu tās pārdzīvojumus. Par labākajiem atzina divus Eglīša darbus, kurus apvienojot, iedvesmu kantātes mūzikas radīšanai guva Garūta. Sākoties padomju laikiem, kantāti izpildīt aizliedza un ierakstus iznīcināja, tomēr 1982. gadā to restaurēja komponists Longins Apkalns, tā tika atskaņota Zviedrijā un Vācijā. Tematiskās burtnīcas autori ir Rihards Pētersons, Kristīne Čakstiņa un māksliniece Līga Dubrovska.