Šopavasar (4. maijā) Triju Zvaigžņu ordeni saņēmis un par Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieku tika iecelts mācītājs, ilggadējais virskapelāns Elmārs Pļaviņš, par to vēstīts jaunākajā Latvijas Baptistu draudžu savienības izdevumā “Baptistu Vēstnesis”.

Apbalvojums Elmāram Pļaviņam ir kā atzinības apliecinājums par viņa “nozīmīgu pilsonisko drosmi un personisko iesaisti, sniedzot nesavtīgu palīdzību Ukrainai, tās karavīriem, civiliedzīvotājiem un ukraiņu bēgļiem Latvijā”. Elmārs Pļaviņš palīdzējis izveidot Ukrainas kapelānu dienestu, kā arī personīgi regulāri piedalās palīdzības sagatavošanā un nogādāšanā Ukrainas iedzīvotājiem un armijai kara skartajās teritorijās. Apbalvojumu viņš saņēma kā Nacionālo bruņoto spēku vadības un atbalsta personāla Vadības tiešā atbalsta grupas starptautiskais reliģisko attiecību eksperts.

LBDS žurnālu “Baptistu Vēstnesis” jūnija/jūlija numuru var iegādāties kristīgās literatūras veikalā “Amnis”, kā arī lasīt elektroniski Latvijas Baptistu draudžu savienības mājaslapā lbds.lv.