Jau šajā nedēļas nogalē – no 23. līdz 25. jūnijam kristieši tiek aicināti piedalīties Lūgšanu dienās “Maztīčos”, lai zemotos Dieva priekšā grēku nožēlā un gavēnī par mūsu valstī notiekošo. Lūgšanas šajās dienās sāksies plkst. 12 un ilgs atkarībā no situācijas.

Lūgšanu dienu aicinājumā izskan vārdi no Maleahijas grāmatas 1. nodaļas 9. panta: “Tad nu lūdziet Dievu, lai Viņš mums būtu žēlīgs, - tādas lietas no jūsu puses tiešām ir notikušas. Un vai tad Viņš jūs laipni uzlūkos? - saka Tas Kungs Cebaots.” Bauskas vasarsvētku draudzes mācītājs Normunds Āboliņš atklāj, ka īpaši šajā laikā notiekošais Latvijā liek sažņaugties viņa sirdij – politiskās norises, “lepnuma mēnesis” un elkdievība – redzot to visu, jāsaka, “tas nevar būt mūsu zemē, tam tā nav jābūt, mēs kaut ko esam pamatīgi palaiduši garām kā kristieši”.

Mācītājs arī uzsver, ka ja homoseksuālisms ir netiklība pie cilvēka miesas, tad elkdievība un okultisms ir garīga netiklība. “Mums, kristiešiem, ir jānāk kopā – Dievs meklē tos, kas sūdzas par grēkiem, kam ir žēl par to, kas notiek,” aicina Āboliņš. “Laiks ir nopietns – nebūsim vienaldzīgi,” mudina mācītājs, “Lai Dievs neatrod mūsu tautu par vieglu.” Šajās dienās nebūs klāti galdi, bet būs lūgšanas, slavēšana un Dieva Vārds. Var pieteikties arī slavētāji, kas būtu gatavi kalpot šajās dienās, vadot slavēšanā un pielūgsmē. Lūgšanu dienas notiks Daugmales pagastā, Dzintari, “Maztīči”. Iepriekš vēlams pieteikties pa tālruni: 28376595 (mācītājs Normunds Āboliņš).