Pasaules evaņģēliskā alianse aktīvi sniedz ieguldījumu Apvienoto Nāciju Organizācijas jeb ANO darbā. Nesen tā iesniedza "miera deklarāciju" ANO jaunajai miera darba kārtībai. Pasaules evaņģēliskajai aliansei ir īpaša komiteja – Miera un izlīguma tīkls (PRN).

Miera un izlīguma tīkls ir ANO miera darba kārtības deklarācijas autors un tas sastāv no kristiešu līderiem, kas "ir veltīti miera spēju veidošanai reģionālā un vietējā kontekstā". "Pasaulei ir vajadzīga baznīca, kas sēj mieru un rada mieru," sacīja Miera un izlīguma tīkla globālais direktors Fils Valers. Miera un izlīguma tīkls koncentrējas galvenokārt uz izglītību, atveseļošanos, atbalstu, iniciatīvu un tīkla veidošanu.

Pasaules evaņģēliskās alianses paziņojums aicina īpašu uzmanību pievērst konkrētiem jautājumiem, kas ir daļa no ANO miera centieniem. Tie ietver ticības kopienu iesaistīšanu, traumu dziedināšanu, miera izglītību, valdības un uzņēmumu ieguldījumus miera veidošanā un labo ziņu publicēšanu. ANO paziņojumā tiek aicināts "pieņemt uz sadarbību vērstu un holistisku pieeju, kas neignorē ticības balsis, bet apsveic viņu ieguldījumu un līdzdalību kā vitāli svarīgu tautu dziedināšanā".