Anglikāņu baznīcas garīdznieku aptaujā, ko veica laikraksts “The Times”, tika konstatēts, ka daudzi atbalsta noteikumu maiņu, kas ļautu mācītājiem vadīt viendzimuma laulības.

Aptaujā, kurā piedalījās 1200 garīdznieku, tika noskaidrots, ka vairāk nekā puse (53,4 %) atbalsta Baznīcas likumu izmaiņas, kas ļautu viņiem laulāt homoseksuālus pārus, salīdzinot ar vairāk nekā trešdaļu (36,5 %), kas ir pret to. Vairāk nekā trīs no pieciem (63,3 %) apgalvoja, ka homoseksuāliem garīdzniekiem būtu jāļauj laulāt savus viendzimuma partnerus. Ievērojams vairākums (62,6 %) atbalsta izmaiņas nostājā attiecībā uz pirmslaulību dzimumattiecībām. Nedaudz vairāk nekā trešdaļa (34,6 %) uzskata, ka Baznīcas tradicionālā mācība par pirmslaulību seksu nebūtu jāmaina.

Šie rezultāti atspoguļo krasas izmaiņas garīdznieku attieksmē kopš 2014. gada, kad 51 % Lankasteras universitātes pētījumā norādīja, ka viendzimuma laulības ir "nepareizas", savukārt 39 % to atbalstīja. Anglikāņu baznīcas Evaņģēliskās padomes direktors, sacīja, ka pētījums "norāda uz Anglikāņu baznīcu, kas ir pilnībā sašķelta". "Jautājums, ko tas izvirza, jautājums par miljonu dolāru, ir par to, kā [Baznīca] stāsies pretī situācijai, kurā sašķeltības līmenis ir tik ievērojams un tik dziļš?"