Ir klāt jauns mācību gads un sācies rudens semestris. Studiju uzsākšana dažiem studentiem var būt izaicinājums, ņemot vērā, ka studijas saistās ar vēl lielāku brīvību un vēl mazāku vecāku uzraudzību. No jauniešiem tiek sagaidīts, lai turpmāk viņi patstāvīgi pārvalda savu dzīvi. Bet kā? Ir apkopoti desmit ieteikumi, kas var palīdzēt veiksmīgi uzsākt pirmo studiju gadu.
1. Klausies Dieva balsi. Katru dienu tu dzirdēsi daudzas “balsis”— sociālos medijus, vienaudžus, profesorus, obligāto literatūru. Bet sāciet katru dienu, klausoties Dievu. Ļauj tai citai, lielākai, spēcīgākai, klusākai balsij ienākt tavā rītā.
2. Mācies noteikt prioritātes un pārvaldīt savu laiku.
3. Esi uzcītīgs un mācies, bet paturi prātā, ka Dieva gudrība stāv pāri cilvēciskai gudrībai un palīdz atšķirt būtisko no nebūtiskā.
4. Izvērtē un centies uzlabot savus mācīšanās paradumus.
5. Iemācies kāda jaunas lietas, izvēlies vēl nebijušus priekšmetus, paplašini savu redzes loku.
6. Tiecies pēc augstiem ētikas standartiem un vērtībām, neatkarīgi no tā vai kāds redz, ko tu dari vai nē; ievēro noteikumus tādējādi veidojot savu raksturu.
7. Rūpīgi izvēlies draugus - tādus, kas palīdz tev būt sevis labākajai versijai.
8. Esi savas ticības sargātājs – gan citi studenti, gan pasniedzēji, dažādi studiju materiāli var izaicināt tavu ticību. Domā līdzi un izdari secinājumus pats.
9. Pievienojies vietējai draudzei. Lai arī kristīgo studentu sadraudzība var būt ļoti vērtīga, tomēr svarīgi, lai piederi konkrētai draudzei.
10. Izturi līdz galam un nepadodies. Lai arī var būt grūti brīži, esi neatlaidīgs, jo iegūtās zināšanas un izglītība dos tev daudz lielākas iespējas konkurēt darba tirgū.