Apvienotās Karalistes iekšlietu ministre Suella Bravermane (Suella Braverman) ir paziņojusi policijas dienestiem, ka klusa lūgšana abortu klīniku "buferzonā" nav krimināli sodāma.

Viņa vēstulē norāda, ka "klusa lūgšana pati par sevi nav nelikumīga" un ka "likumīgu uzskatu paušana ... nav kriminālpārkāpums". Iekšlietu ministres vēstule tika publicēta pēc vairākiem gadījumiem, kad tika arestēti par dzīvību iestājušies kampaņas dalībnieki, kas klusi lūdza abortu klīniku “buferzonās”.

Apvienotās Karalistes "Gājiens par dzīvību" (“March for Life”) līdzdirektore Izabella Vona-Sprūsa (Isabel Vaughan-Spruce) tika apsūdzēta pēc tam, kad policijai paziņoja, ka viņa "varētu būt" klusi lūgusies abortu klīnikas “buferzonā”. Martā viņa stājās tiesas priekšā un tika attaisnota. Tēvs Šons Gofs (Sean Gough), Birmingemas priesteris, stājās tiesas priekšā kopā ar Vonu-Sprūsi, un arī tika attaisnots. Savukārt Adams Smits-Konors (Adam Smith-Connor), Afganistānas veterāns, saņēma sodu, un viņam tika izvirzītas apsūdzības pēc tam, kad viņš policistiem pastāstīja, ka lūdzās par savu aborta pieredzi, kuras rezultātā viņš zaudēja dēlu. Visus trīs atbalstīja Apvienotās Karalistes Brīvības aizstāvju alianse, kas apgalvo, ka “buferzonas” ir "cenzūra" un apdraud demokrātiju.