Kādā ASV Teksasas baznīcā pirmo reizi ir izmēģināts izmantot mākslīgo intelektu (AI), lai izveidotu visu svētdienas dievkalpojumu. The Violet Crown City Church Ostinā izmantoja mākslīgā intelekta tērzēšanas programmu ChatGPT, lai izstrādātu visu dievkalpojuma kārtību, tostarp lūgšanu secību, dziesmu izvēli un pat lūgumu komponēt oriģinālu dziesmu, kas saistīta ar sprediķi.

Baznīcas mācītājs Džejs Kūpers (Jay Cooper) svētdien dievkalpojumu sāka, nolasot uzdevumu, ko viņš bija devis ChatGPT, lai tas sagatavotu dievkalpojumu. Mācītājs dalījās, ka sākotnēji tērzēšanas rezultātā tika izveidots tikai 15 minūšu dievkalpojums, un teica, ka viņam nācies sniegt vairāk ieteikumu, lai "uzlabotu" rezultātus, atzīstot: "Lai izveidotu šodienas dievkalpojumu, joprojām bija nepieciešams cilvēciskais faktors". Viens no baznīcas apmeklētājiem, pastāstīja, ka viņam bija iespēja piedalīties dievkalpojumā, taču viņš uzskatīja, ka dievkalpojumā trūka cilvēciskā pieskāriena.

Tomēr der atgādināt, ka dievkalpojums nav cilvēka kalpošana Dievam. Vārds dievkalpojums mums lieliski to pasaka priekšā: Dievs – kalpo – jums. Dievkalpojums ir sastapšanās starp Dievu un cilvēku. Nedz mākslīgais intelekts, nedz cilvēks spēj dot to, ko mums dod Dievs caur Svēto Garu.