Bībele ir pasaulē visvairāk pārdotā grāmata. To 1500 gadu laikā trīs dažādās valodās sarakstījuši vairāk nekā 40 autori. CBN Films izdotajā jaunajā dokumentālajā filmā tiek atklāts stāsts par šīs senās grāmatas tapšanu.

Gadsimtiem ilgi Svētie Raksti ir veidojuši Rietumu tiesību aktus, valodu un kultūru, un Bībeles stāsti tiek lasīti visā pasaulē. Taču ir ļoti maz pieejamas patiesas, faktos balstītas informācijas par to, kā Bībele tika sarakstīta. Filmas “Dieva vēstis: Vecās Derības stāsts” (“Oracles of God: The Story of the Old Testament”) režisore Erina Cimmermane (Erin Zimmerman) norāda, ka šo ieceri sirdī viņai ielicis Dievs. Filma, kas uzņemta Izraēlā un kuru ierunājis aktieris Īens Glens (Iain Glen), sniedz atbildes uz sen uzdotajiem jautājumiem par to, kad, kur un kā Vecās Derības teksts tika uzrakstīts, pārrakstīts un saglabāts tūkstošiem gadu garumā.

Izmantojot ekspertu intervijas, aizraujošu kinematogrāfiju un iespaidīgas rekonstrukcijas, filmā tiek sekots līdzi Vecās Derības vēsturei un arheoloģijai, sākot no Mozus un Toras līdz Izraēla ķēniņvalsts laikiem, īpašu uzmanību pievēršot pasaulē vecākajiem ebreju Bībeles eksemplāriem - Nāves jūras tīstokļiem.