Šī gada jūlijā nodibinājums „Caritas Latvija” izsludināja jauniešu iniciatīvu projektu konkursu, kurā ar savām idejām piedalīties varēja jaunieši vecumā no 15 līdz 25 gadiem un ar Baznīcu saistītas organizācijas. Kopumā konkursā tika pieteiktas 13 idejas un tās visas guva atbalstu.

Četras no tām iesniedza katoļu draudzes, bet pārējās deviņas – jauniešu iniciatīvas grupas. Projekta ietvaros tiks atbalstīti “Slavēšanas vakari Daugavpilī”, “Katehisma studiju grupiņa“, “Ekskursija pa Latgali”, projekti – “Kas un kāpēc… Baznīcā?”, “Starppaudžu dialogs”, “Spēks vienotībā un sadraudzībā”, “SHEMA, Izrael”  un citi.

Iesniegtos projektus vērtēja „Caritas Latvija“ valdes priekšsēdētāja Inese Švekle, grāmatvede Iveta Lāce, jauniešu darba vadītāja Arta Mozule Zepa un administratīvo un finanšu uzraudzības procesu vadītāja Inga Apsīte. Konkursa rīkotāji norāda: „Projektos plānoto aktivitāšu spektrs ir daudzveidīgs, radošs un iedvesmojošs. Projektus iecerēts īstenot “Caritas Latvija” Jauniešu centrā, draudzēs, sociālās aprūpes centros un citur.” Katrs atbalstītais projekts saņems finansējumu līdz 300 eiro apmērā, un projekti ir jāīsteno līdz šī gada beigām.