Spānijas iedzīvotāji piedzīvo smagu krīzi, uzskata ģimenes politikas aizstāvji. Tiek lēsts, ka katras piecas minūtes šķiras kāds pāris. Turklāt iedzīvotāju skaits samazinās tik strauji, ka katru gadu būtu jāpiedzimst vairāk nekā 270 000 bērnu, lai kompensētu mirušo skaitu.

Ģimenes politikas institūta priekšsēdētājs Mariano Martinez Aedo uzskata, ka Spānijas valdība tā vietā, lai nopietni risinātu šo problēmu, arvien mazāk ņem vērā ģimenes un pastāvīgi tās ignorē.Arī Madrides Daudzbērnu ģimeņu asociācijas (AFNM) prezidente Maria Menedez de Zubillaga tam piekrīt. Viņa norāda ka Spānijas politiskajā vidē trūkst ievērojamas apņēmības. "Mēs esam liecinieki demogrāfiskai ziemai, kas aiz sevis atstāj tukšas skolas, slimnīcas bez jaundzimušajiem un postošas ekonomiskās sekas," akcentē Zubillaga.

Tomēr ģimenes politikas aizstāvji norāda, ka vēl nav par vēlu mainīt tendenci un apkarot demogrāfisko krīzi Spānijā. Politiķiem tikai būtu jāmaina uzņemtais kurss un par prioritāti jāizvirza ģimenes vērtības. Bērnu piedzimšana ir labākais, kas vecākiem dzīvē notiek,” pauž asociācijas prezidente, "Bērns nav apgrūtinājums." Šim viedoklim piekrīt arī Aedo, uzsverot, ka "bez ģimenes nav nākotnes.”