Hamas" un "Islāma džihāda" kaujinieki sestdienas rītā sāka iebrukumu Izraēlā, kura laikā noslepkavoti vismaz 700 izraēliešu. Atbildot uz to, valsts militārie spēki paziņoja, ka ir uzbrukuši vairāk nekā 400 mērķiem Gazā, un premjerministrs Benjamins Netanjahu paziņoja, ka valsts tagad pārtrauks piegādāt Gazai elektrību, degvielu un preces, kā arī Izraēlas aizsardzības ministrs Joavs Galants pirmdien devis rīkojumu pilnībā aplenkt Gazas joslu. Savukārt Izraēlas premjerministra Benjamina Netanjahu politiskie oponenti ir paziņojuši par gatavību apvienoties cīņā pret Hamas. Opozīcijas līderis Jairs Lapids aicināja izveidot "ārkārtas valdību", lai “vadītu sarežģīto operāciju".

“Izraēlas valsts atrodas karā. Tas nebūs viegli, un tas nebūs īss. Tam ir stratēģiskas sekas, kuras mēs neesam redzējuši daudzus gadus. Pastāv nopietns risks, ka tas kļūs par karu vairākās frontēs,” teikts paziņojumā.  Opozīcijas partijas Nacionālās vienotības līderis Benijs Gancs izteica līdzjūtību kritušo ģimenēm un aizlūdza par visu ievainoto atveseļošanos. ASV valdība nepārprotami nosoda šo šausminošo Gazas Hamas teroristu uzbrukumu Izraēlai un atzīst, ka ir gatava piedāvāt visus atbilstošos atbalsta līdzekļus Izraēlas valdībai un tautai. “Terorisms nekad nav attaisnojams. Izraēlai ir tiesības aizstāvēt sevi un savu tautu,” norāda ASV amatpersonas.

Pēc pārsteidzošajiem uzbrukumiem Izraēlai Eiropas kristieši vienojas, lai atbalstītu šo valsti. Baznīcas aicināja uz lūgšanu, un ticīgie pauda savu viedokli sociālajos plašsaziņas līdzekļos. Francijas Evanģēliskā nacionālā padome (CNEF) pauž "solidaritāti ar Izraēlas tautu". Padome aicina Francijas sabiedrību nosodīt "vardarbību un slepkavības, kuras nekas neattaisno". Vācijas kristīgā preses aģentūra Idea aicina uz lūgšanu un skaidru atbalstu Izraēlai. Arī Nīderlandes laikraksts Reformatorisch Dagblad aicina uz beznosacījuma atbalstu Izraēlai. Laikraksts "Nederlands Dagblad" uzsver, ka pastāv arī cits veids, kā reaģēt uz konfliktu. "Lūgšana par vardarbības izbeigšanu nav morālistiska vai gļēva, bet gan bībeliska."