Svētdien, 5. novembrī, jau desmito reizi Latvijas Kristīgā alianse bāreņiem svin Bāreņu svētdienu, aicinot ikvienu izvērtēt savas iespējas parūpēties par bērniem, kas palikuši bez vecāku gādības. Katru gadu šajā dienā izskan kāds īpašs aicinājums sabiedrībai. Šogad tas ir aicinājums saprast, pieņemt, radīt emocionālu drošību.

Bāreņu svētdienas idejas autori raksta: „Vardarbība skolā satrauc ikvienu vecāku. Bērni, kuri nevar augt savās ģimenēs, ir gan vardarbības upuri, gan vardarbības veicinātāji. Lai kāds būtu risinājums, tas atrodams tikai tad, kad saprotam bērnu un viņa vajadzības. Bērns, kurš piedzīvojis pamešanu novārtā, vardarbību mājās, ģimenes zaudējums, nevarēs nedz mācīties, nedz draudzēties, nedz mainīt savu agresīvo uzvedību, ja vien bērns nepiedzīvos drošības sajūtu. Šī gada Bāreņu svētdienas aicinājums katram pieaugušajam – no skolotāja un adoptētāja līdz apkopējam un ministram: pirms izolējam bērnu – saprotam; pirms nosodām bērnu – pieņemam; pirms izmainām bērna uzvedību – radām emocionālo drošību bērnam.”

Šajā svētdienā īpašā veidā tieši draudzes tiek aicinātas pievērst uzmanību šai problēmai, kā arī izvērtēt draudzes iespējas atbalsta sniegšanā bāreņiem. Pasaulē Bāreņu svētdiena tiek svinēta otrajā novembra svētdienā, Latvijā – pirmajā svētdienā, jo pēc tam tuvojas valsts svētki. Bāreņu svētdienā draudzes tiek aicinātas aizlūgt par bērniem, kas joprojām dzīvo institūcijās, kā arī par tiem cilvēkiem, kuri apsver iespēju uzņemt savā ģimenē bāreņus vai to ir jau uzsākuši darīt.