Latvijas kristīgo konfesiju garīdznieki ir nākuši klajā ar aicinājumu uz vienotām kopīgām lūgšanām par situāciju Izraēlā. 7. oktobrī pasauli pāršalca ziņa par “Hamās” uzbrukumu Izraēlas iedzīvotājiem, kas neatstāj vienaldzīgu arī kristīgo sabiedrību.

Paziņojumā teikts, ka šis neizprovocētais, nežēlīgais uzbrukums Izraēlas valstij un tautai nav ne izprotams, ne attaisnojams. Par upuriem ir krituši bērni, sirmgalvji, sievietes un jaunieši. Par ķīlniekiem padarīti dažādu valstu pilsoņi. “Mūsu sirdīs ir dedzīga lūgšana pēc dievišķas iejaukšanās un spēka Izraēlas aizstāvjiem, ķīlnieku atbrīvotājiem un visiem labas gribas cilvēkiem, kuri ciena Dieva dāvāto dzīvību un tiesības uz brīvību katram cilvēkam,” norāda garīdznieki. Ar šo paziņojumu kristīgo konfesiju pārstāvji apliecina savu garīgo atbalstu un solidaritāti Izraēlas tautai un nosoda visas antisemītiskās izpausmes Eiropā un pasaulē. Ikviens ir aicināts apliecināt savu atbalstu Izraēlai un pievienoties kopīgās lūgšanās pie Brīvības pieminekļa Rīgā, svētdien, 26. novembrī plkst. 15.00.

Aicinājumu parakstījuši: Romas katoļu baznīcas bīskaps Andris Kravalis, Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps Kaspars Šterns, Latvijas Vasarsvētku draudžu apvienības bīskaps Modris Ozolinkevičs, Latvijas Vasarsvētku draudžu centra bīskaps Nikolajs Gribs, Rīgas Vecās Svētās Ģertrūdes draudzes LELB mācītājs Krists Kalniņš, Vasarsvētku draudzes “Labā Vēsts” mācītājs Andrejs Čebotarevs, kā arī kristiešu draudzes “Prieka Vēsts” vecākais mācītājs Vilnis Gleške.