Valsts svētku laikā Latvijas Kristīgā radio ēterā darbdienās 9.15 dzirdēsim vairākas jaunas kristīgās dziesmas latviešu valodā, tostarp jau 13. novembra rītā izskanējušo muzikālo kompozīciju “No kā man bīties”, kas ir tapusi kā latviešu un ukraiņu mūziķu kopdarbs.

Krisa Tomlina (Chris Tomlin) dziesmas “Whom Shall I Fear (God of Angel Armies)” kaverversiju latviešu un ukraiņu valodā ir iedziedājuši Dita Svarupa – Robalde, grupas “4U Band” solists Marks Sergejevs (Mark Sergeev) no Ukrainas un Heidi Prāmniece. Tekstu latviskojusi Rasa Svarupa. Dziesmas producents Pēteris Upelnieks (“PU MUSIC”). Marks Sergejevs sadarbībā ar Tommy Iceland šo dziesmu ir ierakstījis ukraiņu un angļu valodā pēc mūziķa Tomlina lūguma. Savukārt jaunā kaverversija savu pirmatskaņojumu piedzīvoja šī gada maija beigās Misijas nedēļas “Nightbreaker Week” ietvaros, kuru rīkoja LELB Rīgas Svētā Pāvila draudze. Toreiz Marks sacīja, ka dziesma ir kā pateicība Latvijai par atbalstu ukraiņu tautai. Karš par nožēlu turpinās un, kā Marks stāsta, kaujas ir nežēlīgas un situācija ir aizvien smaga un grūta. Viņš savā zemē kalpo arī kā kapelāns.

Dita Svarupa – Robalde par iesaistīšanos šajā kopdarbā stāsta, ka idejas autors šādai dziesmas versijai ir Salvis Skopans. Viņa ir tikai atsaukusies šim “piedzīvojumam”. Dziesmas ieraksts un pirmatskaņojums Pāvila baznīcā Ditai ir īpašs arī ar to, ka viņa dziesmas tapšanas procesā bija bērniņa gaidībās, tuvu dzemdībām. Izpildīt dziesmu 37. grūtniecības nedēļā dzīvajā koncertā bija “skaists un emocionāls mirklis”, atklāj dziedātāja. Kāda klausītāja Ditai sacījusi, ka tas, ka viņa dziesmas laikā turējusi plecos Ukrainas karogu, būdama gaidībās, šķitis zīmīgi – caur grūtībām un sāpēm iznest skaistumu – jaunu dzīvību.

Šajā svētku laikā, kad pateicamies par brīvu Latviju, atceramies kritušos karavīrus un lūdzam svētību nākotnei, neaizmirsīsim pieminēt savās lūgšanās arī Ukrainu. Dziesmu “No kā man bīties” var klausīties arī YouTube kanālā. Jāpiebilst, ka šonedēļ Latvijas Kristīgā radio ēterā dzirdēsit arī Elija Gobas un muzikālās apvienības “Jāņa ielas republika” kompozīcijas.