Vācijas Kristīgo demokrātu savienība ir iesniegusi jaunu vērtību dokumentu. Vērtību dokumenta projekts tika prezentēts šonedēļ Berlīnē. Jaunajā manifestā kristīgie demokrāti sola jaunu vērtību pamatu, kas balstīts uz kristīgu skatījumu uz cilvēci.

Dokumentā galvenā uzmanība ir pievērsta cilvēka neaizskaramai cieņai "visos viņa attīstības posmos". Tajā tiek uzturēta doma, ka katrs cilvēks ir unikāla, Dieva radīta, būtne, kas drīkst dzīvot brīvi, ar tiesībām uz pašnoteikšanos. Jaunais vērtību dokuments aizstāv vēl nedzimušu bērnu tiesības, aicinot vairāk rūpēties par krīzes situācijām, kurās nonāk sievietes neplānotas grūtniecības gadījumā. Tāpat tiek uzsvērta ģimenes nozīme. Ģimene ir sabiedrības kodols, teikts partijas dokumentā. Īpaši tiek uzsvērts, ka nepieciešams papildus atbalstīt vientuļos vecākus un daudzbērnu ģimenes. Kristīgie demokrāti arī pauž uzskatu, ka ir tikai divi dzimumi. Tā distancējas no "dzimumu ideoloģijas" un pieturas pie pārliecības, ka dzimums ir bioloģisks fakts.

Par vērtību tiek minēta arī baznīca, uzsverot, ka kristiešu kopienas ir svarīgs valsts partneris. Tās palīdz cilvēkiem satvert dzīves jēgu un nodrošina pastorālo aprūpi. Turklāt partija vēlas, lai kristīgie simboli arī turpmāk būtu redzami publiskās vietās un kristīgie svētki paliktu valsts svētki. Vēl partija uzsver, ka vēlas darīt vairāk vajāto minoritāšu labā visā pasaulē. Viņi sola, ka vajātie kristieši saņems īpašu uzmanību. Dokumenta projekts aizstāv arī Izraēlas drošību un tiesības sevi aizstāvēt. Jauno pamatprogrammu valde oficiāli apstiprinās janvārī. Pēc tam partijas biedriem būs iespēja apspriest tās saturu. 2024. gada maijā notiks partijas konference, kurā vērtību programma būs arī jāapstiprina.