“Zvaigzne austrumos” ir noslēgusi mēnesi ilgo ziedojumu akciju, lai par sarūpētajiem līdzekļiem izgatavotu divstāvīgās gultas ģimenēm bēgļu centros Ukrainā. Sākotnējais mērķis bija 50 gultas, taču ar dāsno atbalstu – ziedojumi pietiks 100 gultām.

“Zvaigzne austrumos” arī 2023. gadā par mērķi izvirzīja palīdzību ukraiņiem. 2022. gadā tika saziedots 98 gultām, tagad – līdz 31. decembrim – 100. Koka konstruktīvo daļu izgatavos tepat Latvijā sadarbībā ar rehabilitācijas centru Ropažos. Pirmās izgatavotās divstāvu gultas un matrači nonāks Ukrainā janvāra otrajā pusē. Baltijas Globālās iniciatīvas vadītājs un mācītājs Pēteris Eisāns pateicas ziedotājiem par atbalstu.

Jāpiebilst, ka nav aizmirsta arī iniciatīva lūgt par vajātajiem kristiešiem pasaulē. Baltijas Globālā Iniciatīva ir izdevusi aizlūgšanu sienas kalendāru. Tā ir iespēja katru nedēļu aizlūgt par kristiešiem, kas dzīvo valstīs, kur viņi tiek diskriminēti, vajāti vai pat nogalināti. Valstis ir sakārtotas secībā, kur ir vislielākā kristiešu vajāšana. 2024. gada 1. nedēļā – no 1. līdz 7. janvārim – aicina lūgt par Ziemeļkoreju. Lai iegādātos aizlūgšanu kalendāru 2024. gadam – iestāsimies par vajātajiem – jāsazinās, rakstot vajatie@gmail.com.