Pēc vairāk nekā trim gadiem ASV ir pabeigta ģimenes tiesvedība pret skolu, kad ielu evaņģēlista meita tika aizsūtīta mājās par T krekla ar uzrakstu "Homoseksualitāte ir grēks" nēsāšanu. Tagad jau pilngadīgajai meitai tiks izmaksāta naudas kompensācija.

Novembrī noslēgtajā izlīgumā, Overtonas apgabala izglītības pārvalde Tenesī štatā, ASV piekrita samaksāt 101 ASV dolāru Briellei Penkoski (Brielle Penkoski). Tāpat tika segti tiesas izdevumi. Ģimenei tiesas lēmums dod sajūtu, ka viņi ir attaisnoti un viņiem ir tiesības paust savus uzskatu. Penkoski, kura bija nepilngadīga, kad 2020. gadā pirmo reizi tika iesniegta prasība tiesā, ir ielu evaņģēlista Riča Penkoski (Rich Penkoski), kurš vada tiešsaistes kalpošanu “Kristus karavīri” (Warriors for Christ), meita.

Jāpiebilst, ka līdzīgs gadījums bija aizvadītā gada martā, Masačūsetsas štatā kāds 12 gadus vecs skolēns tika aizsūtīts mājās par to, ka bija uzvilcis kreklu ar uzrakstu "Ir tikai divi dzimumi". Tāpat kā Penkoski, arī Liama Morisona (Liam Morrison) ģimene raksturoja skolas apgabala rīcību kā viņu dēla konstitūcijā noteikto Pirmā grozījuma tiesību pārkāpumu.