Par partnerības institūta atcelšanas referenduma ierosināšanu līdz 2. janvārim parakstījušies 22 602 balsstiesīgie iedzīvotāji. Lai ierosinātu referendumu nepieciešami 155 000 vēlētāju paraksti. Līdz parakstu vākšanas beigām atlikušas trīs dienas.

Parakstīties par referenduma ierosināšanu aicina gan kristīgo konfesiju vadītāji, gan dažādas kristīgās organizācijas, tostarp “Asociācija “Ģimene” un “Vecāku alianse”.  Tāpat arī Latvijas Kristīgais radio. “Partnerības likums būs nopietns šķērslis tradicionālas ģimenes tiesībām, runas brīvībai, kā arī morālē un tikumībā balstītai izglītībai,” skaidro biedrības “Asociācija “Ģimene”” vadītājs Rihards Kostigovs. Turklāt ārvalstu pieredze liecina, ka šis ir solis pretī viendzimuma laulību legalizācijai.

Tiesības piedalīties parakstu vākšanā ir Latvijas pilsoņiem no 18 gadu vecuma. Lai piedalītos parakstu vākšanā, jāuzrāda derīgs personu apliecinošs dokuments - Latvijas pilsoņa pase vai Latvijas pilsoņa apliecība (eID karte). Vēlētāji, kuri veselības problēmu dēļ nevar nokļūt parakstu vākšanas vietā, var lūgt organizēt parakstu vākšanu savā atrašanās vietā. Šajā gadījumā jāuzraksta iesniegums. Iesnieguma forma pieejama Centrālās vēlēšanu komisijas mājas lapā cvk.lv. Tāpat tur atrodama informācija par parakstīšanās vietām un darba laikiem. Jāpiebilst, ka parakstīties var arī Rīgas lielākajos tirdzniecības centros “Stockmann”, “Domina” un “Mols”. Parakstīties par partnerības institūta grozījumu atcelšanas referenduma ierosināšanu var līdz 5. janvārim.