Terorisma draudi ir traucējuši decembra svētku laikā cilvēkiem brīvi piekļūt dievnamiem. Vismaz četrās Eiropas valstīs policija bija izsludinājusi paaugstinātu trauksmes līmeni. Vairāki dievkalpojumi tika vadīti, ievērojot pastiprinātus drošības pasākumus.

Ķelnes katedrāle ir viena no apmeklētākajām celtnēm pasaulē. Teroristam tā būtu pievilcīga vieta, kur iegūt daudz upuru. Tā ir arī ļoti simboliska vieta Vācijas kristīgajai tradīcijai. Jau pirms Ziemassvētkiem baznīca tika pārmeklēta ar suņiem. Baznīcas un tās apkārtnes apsargāšanai tika izvietoti vairāki policisti. Svētdien, Jaungada naktī, dievkalpojums bija jārīko, ievērojot stingrus drošības pasākumus. Trešdien, 3. janvārī, katedrāle joprojām bija slēgta tūristiem.

Kaimiņvalstī Austrijā pastāvēja līdzīgi terorisma draudi. Vīnes Svētā Stefana katedrāle tika stingri apsargāta, jo draudus radīja musulmaņu tīkls. Tika arestēti trīs cilvēki. Katedrāles priesteris Toni Fabers pateicās varas iestādēm par viņu rūpēm. Viņš svētdienas pēcpusdienā noturēja Jaungada dievkalpojumu. Pēc tam baznīca bija slēgta tūkstošiem apmeklētāju Austrijas galvaspilsētā.

Norvēģijā pēc baumām par terorisma draudiem policija baznīcām nodrošināja īpašu aizsardzību. Īpaša uzmanība tika pievērsta Ziemassvētku tirdziņam Tronheimas katedrālē, kā arī katedrālei Oslo. Policija bija klāt arī Jaungada dievkalpojuma laikā. Norvēģijas Baznīca paziņojusi, ka patlaban uz baznīcu doties ir droši.

Daži avoti vēl ziņo par paaugstinātas trauksmes līmeni Madridē, Spānijā, jo pastāvējuši draudi dievkalpojumu laikā.