Francijā strauji pieaudzis to franciski runājošo jūdu skaits, kas pārceļas uz Izraēlu. Fredo Pakters (Freddo Pachter), imigrācijas koordinators, kurš palīdz franciski runājošajiem pārcelties uz Izraēlu saka, ka viņa 17 gadu karjeras laikā viņš neesot redzējis tik lielu vēlmi pārcelties uz Izraēlu.

Kopš 7. oktobra notikumiem, kad Hamās vadītais teroristu grupējums iebruka Izraēlā, nogalinot aptuveni 1200 iedzīvotājus un saņemot gūstā 240 iedzīvotājus, ir sācies vardarbības vilnis, kas jūtams vairākās vietās pasaulē. Pieteikumi no Francijas jūdiem ar vēlmi pārcelties uz Izraēlu joprojām turpina augt. Daudzi cilvēki atzīst, ka viņi vairs nespēj dzīvot Francijā, jo viņiem ir bail atzīt, ka viņi ir jūdi. Pakters stāsta, ka parasti franciski runājošie jūdi vēlējās doties uz Izraēlu tad, kad sastapās ar profesionālajām vai sociālajām grūtībām, bet tagad to vēlas darīt inženieri, dakteri un juristi. Tagad valsti atstāj cilvēki nevis finansiālu iemeslu dēļ, bet valsti pamet cilvēki, kuriem dzīvot Francijā būtu ērtāk, atzīst imigrācijas koordinators.

Alijas un Integrācijas ministrija, kas Izraēlā palīdz uzņemt jaunos imigrantus ziņo, ka kopš oktobra imigrācijas pieteikumu skaits no Francijas ir palielinājies par 430 procentiem.