Arī 2024. gadā Baltijas Globālā iniciatīva aicina lūgt par vajātajiem kristiešiem. Šajā nedēļā – no 29. janvāra līdz 4. februārim – iestājamies lūgšanās par Lībiju. Lībijā dzīvo 7,5 miljoni iedzīvotāji. 97% ir musulmaņi, 3% - ar citiem uzskatiem, tai skaitā – kristieši.

Kristiešu skaits starp pamatiedzīvotājiem ir neliels. Pārējie ir iebraucēji un strādnieki – imigranti. Lūgsim par Lībijas kristiešiem, kuri ir zem milzīga spiediena, it īpaši par tiem, kuri atrodas cietumā savas ticības dēļ. Lūgsim par apsardzību un drīzu atbrīvošanu. Lībijā nepastāv ne runas brīvība, ne ticības brīvība un ir ļoti ierobežota ticības dzīve. Bijušie musulmaņi piedzīvo vardarbīgu spiedienu no savām ģimenēm un kopienas. Lūgsim, lai kristiešiem ir drosme ticēt un nepadoties. Lūgsim par mieru un stabilitāti.

Kopš 2011. gada Lībijā nav vienotas centrālās varas. Daudzu gadu anarhija un cīņa par varu ir atņēmusi daudzas dzīvības un cerību. Kristieši un citas minoritātes šādā situācijā ir ļoti viegli ievainojamas. Lūgsim par vergiem un apspiestajiem āfrikāņiem Lībijā. Ļoti bieži tieši melnādainie āfrikāņi Lībijā kļūst par cilvēktirdzniecības upuriem vai nonāk piespiedu darba verdzībā. Daudzi no viņiem ir kristieši.