Nikaragvas valdība ir apcietinājusi vietējos mācītājus, un ASV misionāriem ir izvirzītas apsūdzības krimināllietās, kas saistītas ar masveida evaņģelizācijas centieniem valstī.

Misionārs Brits Hančoks no “Mountain Gateway” draudzes pagājušajā gadā Nikaragvā rīkoja masveida evaņģelizācijas kampaņas, kurās, pēc viņa teiktā, piedalījās aptuveni viens miljons cilvēku. Tomēr Hančokam, kā arī viņa dēlam Džeikobam un vedeklai Kasandrai pašlaik ir izvirzītas apsūdzības naudas atmazgāšanā un organizētā noziedzībā. Saskaņā ar Nikaragvas ģenerālprokurora sniegto informāciju, tādas pašas apsūdzības ir izvirzītas 11 Nikaragvas “Mountain Gateway” mācītājiem. “Mountain Gateway” vēlas publiski paziņot, ka noliedz šīs apsūdzības un ir sarūgtināta par šo situāciju. Lai gan Hančokam un viņa ģimenei izdevās droši pamest valsti, viņš tagad cenšas palīdzēt mācītājiem, kuri joprojām atrodas cietumā.

Misionārs uzsver: "Es bez šaubām zinu, ka Tas Kungs mūs ir aicinājis veikt evaņģelizācijas kampaņas, tāpēc es ticu, ka Dievam ir nolūks, es neesmu pārsteigts par mūsu apstākļiem. Bībelē mēs atkal un atkal redzam, ka tur, kur ir vajāšanas, Baznīca aug. Viņš darbojas un Viņš kaut ko dara. Lūdzu, lūdzieties kopā ar mums par mūsu mācītāju atbrīvošanu. Lūdzieties par viņu ģimenēm un lūdzieties, lai Nikaragvas iedzīvotāji turpinātu sastapties ar Jēzu Kristu."